-
Együnk minél változatosabban, minél többféle alapanyag, konyhatechnológia felhasználásával!
-
Részesítsük előnyben a kevésbé zsíros ételeket!
-
Az ételek változatos ízesítésére többféle fűszert használhatunk. Kerüljük a túlzott sózást!
-
Hetente legfeljebb egy-két alkalommal együnk édességet, akkor is az étkezések befejező fogásaként!
-
Naponta fogyasszunk tejet, tejterméket!
-
Minden nap többször is együnk zöldséget, gyümölcsöt!
-
Fogyasszunk teljeskiőrlésű kenyeret, köretnek burgonyát, párolt zöldséget a rizs vagy tészta helyett!
-
Naponta 4-5-ször étkezzünk. Ne együnk se túl sokat, se túl keveset. Alakítsunk ki napi ritmust, étkezzünk nyugodt körülmények között!
-
Szomjúságunk oltására legjobb a tiszta víz.
-
A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen étel tilalmát sem. Célszerű előnyben részesíteni viszont a gyümölcsöket, zöldségeket, gabonaféléket; mértéket tartani a húsok, tejtermékek, tojás, tészta, száraz hüvelyesek fogyasztásában. Lehetőleg kerülni az édességek, cukrozott üdítők, alkohol, zsíros ételek fogyasztását
-
Ne dohányozzunk!
-
Mozogjunk rendszeresen!
-
Mérjük rendszeresen testsúlyunkat, figyeljünk a vásárolt élelmiszerek energia és tápanyagértékeire!