Dietetikai, étrendi tanácsadás

A dietetika célja a betegségek megelőzése, az egészség fenntartása illetve helyreállítása, az étkezési szokások javításán keresztül.

Fogyókúra

                                               

Az elhízás népbetegségnek számít. Nem csak esztétikai problémát jelent, hanem szövődményeként számolhatunk egyebek között, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, egyes daganatos betegségek megjelenésével is.

Kialakulásának táplálkozással összefüggő okai, a túlzott energia bevitel, a nem megfelelő tápanyag arányok, rossz étkezési szokások, helytelen étkezési ritmus.

A fogyókúra elemei, a megfelelő étkezési szokások, étrend kialakítása, rendszeres fizikai aktivitás, mozgás beépítése a napi ritmusba.

A korszerű fogyókúrával szemben támasztott követelmények, hogy a diéta alatt ne legyen kínzó éhségérzet, ne alakuljon ki anyagcserezavar, biztosítani kell egyidejűleg a megfelelő tápanyagellátást, ne az izomszövet mennyisége csökkenjen, hanem a zsírszöveté.

A diéta összeállítása az elhízás mértékének, és az ideális testtömeg megállapításával kezdődik. Ezt követően kerül meghatározásra az egyénre szabott energia és tápanyagszükséglet, valamint az ideális étkezési ritmus.

Az étrend jellemzően energia szegény, zsírszegény, hozzáadott cukor és alkohol mentes, rost dús. Ezen jellemzők alapján történik a felhasználható nyersanyagok körének meghatározása, és a diétához illeszkedő konyhatechnológia ismertetése. Természetesen figyelembe véve a páciens egyéni adottságait, életmódi, étrendi szokásait.

Ennek megfelelően személyre szabott tanácsadással, étrendkészítéssel tudom elősegíteni a sikeres fogyókúrát.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 8
Heti: 35
Havi: 139
Össz.: 48 787

Látogatottság növelés
Oldal: Fogyókúra
Dietetikai, étrendi tanácsadás - © 2008 - 2024 - dietetika.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »